Comeback a Boží frisbee

2. 4. 2010 3:05
Rubrika: Články | Štítky: Comeback , lidská hloupost , televize

Opět píšu na Velký Pátek a opět jsem naštvaný. Poprvé to bylo kvůli tomu, že jsem byl v práci (což ale nebylo to hlavní) a probíhal maturitní večírek (to bylo to hlavní). Dnes, na noční směně jsem si z dlouhé chvíle pustil Comeback, což by měl být český sitcom, situační komedie. Ani jsem si nevšiml názvu dílu. To byla ale chyba, protože by mě možná připravil na nejhorší. Na začátku vzhledem k očekáváné návštěvě Svatého otce dávají místo Hříšného tance Umučení Krista a pak to jede. Primátor Bém v televizi vyzývá k většímu přiklonění se k Bohu. Maxim Turbolenc drtí hitparády hitem Mám v břiše Ježíše, nasledují je Kabáti s hitem Bůh na koze jel, na třetím místě Medvědi s Na ameni ámen. Jindy prázdný obchod je plný podivných individuí, od paní jako vystřižené ze starého italského film s růžencem ležérně kolem zápěstí a knihou (v prodejně CD?), přes kněze s  černým biretem na hlavě a s další knihou v ruce. Musím se přiznat, že když jsem se chystal napsat předchozí větu, strávil jsem dost času tím, že jsem přemýšlel, jakže se ta hranatá pokrývka hlavy vlastně správně nazývá. Nikdy jsem to totiž nepotřeboval vědět, přestože jsem kostelník. V životě jsem totiž neviděl, že by ji někdo, kromě biskupů či kardinálů, kdy nosil. Jen v českých filmech z poslední doby se pomalu nenajde vyjímka, aby ji kněz neměl. Pak následuje dialog vyprávějící o tom, jak primátor Prahy přišel o audienci u Papeže jen proto, že ve svém městě trpí čtvrť s názvem Ďáblice. Ozzák se v hospodě popere s divným chlápkem v červených sukních, který tam vtrhl s tím, že se hospoda zavře, protože se jmenuje Satan a zítra pojede kolem Papež. Potom si hází s červeným solideem (pileolus) jako s frisbee a říká, že je to boží.

 

To má být humor? To je tak blbé, že to může toho, kdo trošku ví, o co se jedná, urazit a další jen utvrdit v tom, že věřící jsou banda zaostalých primitivních panbíčkářů. No, a to je asi všechno, co jsem chtěl.

 

Zobrazeno 2421×

Komentáře

Vianney

Comeback už nějakou dobu nesleduju. A přečtení tohohle mi jen potvrdilo to, že jsem o nic nepřišel.

Calid

Já už ho taky nebudu sledovat ...

Vianney

Jak psal kdysi jeden pravoslavný kněz: Dostáváme se do doby, kdy bude rouhání považováno za něco zcela normálního. <br />
P. S. Jak v tomhle může hrát M. Ruml? Když je věřící.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio